Има много начини да печелите пари от пазарите на криптовалутите. Това не само включва закупуване и HODLing на цифрови валути в конвенционалния смисъл – но също и чрез залагане, лихвени сметки, airdrops, игри play-to-earn и др. В това ръководство за начинаещи ще разгледаме как да печелите пари от криптовалути през 2023 г. чрез 10 доказани метода.

Как да печелите пари от криптовалути – 10 изпитани начина

Ако се чудите как да печелите пари от криптовалута в момента – това са някои методи:

 1. Пасивно копаене на криптовалута – като цяло най-добрият начин да печелите пари с криптовалута
 2. Ранно инвестиране в обещаващи нови монети – най-добрият метод за дългосрочна възвръщаемост
 3. Залагане и лихва – можете да печелите пасивен доход от неактивни токени на криптовалута
 4. Дневна търговия – можете да правите пари чрез търговия с двойки криптовалути
 5. HODLing – да инвестирате в криптовалута и HODL дългосрочно
 6. Крипто игри Play-to-Earn – печелене на награди от крипто игри
 7. Crypto Yield Farming и кредитиране – генериране на атрактивен APY за вашите криптовалути
 8. Faucets – печелене на безплатни криптовалути чрез изпълняване на прости задачи
 9. Airdrops – токени за криптовалута, депозирани във вашия портфейл безплатно
 10. DAO – можете да купите дял в децентрализирана автономна организация

Освен това някои крипто ентусиасти търсят начини да печелят безплатни биткойни точно сега. Днес ние обаче разглеждаме как да печелите пари от криптовалути с горните 10 метода в разделите по-долу.

Вашият капитал е изложен на риск.

1. Пасивно копаене на криптовалута – най-добрият начин да правите пари с криптовалута

Бихте могли да правите пари с крипто, като директно управлявате собствена платформа за копаене. Закупуването на хардуера обаче изисква голяма първоначална вноска и технически умения за настройката му.

Като алтернатива можете да инвестирате в пасивен протокол за копаене на криптовалути, който осигурява печалби чрез своите операции за копаене. Един такъв проект за пасивно копаене на крипто е Copium Protocol, платформа, която предоставя просто решение за участие в копаене на крипто.

Как да печелите пари от криптовалути с Copium Protocol

Целият Copium Protocol е съсредоточен около Copium Mining, минно съоръжение в Отаго, което се захранва изцяло от 100% чиста, зелена, възобновяема енергия от хидроелектричество, генерирано в подножието на Южните Алпи на Нова Зеландия.

Приходите от копаене, генерирани от това съоръжение, се използват за директно закупуване на Copium Coin от открития пазар, осигурявайки устойчиво търсене на токена. Освен това закупената Copium Coin ще бъде изпратена на адрес за изгаряне – което я прави дефлационен актив.

Investor Pass Miner

Можете да правите пари чрез този протокол, като закупите директно едно от NFT-тата на Investor Pass или Copium Coin. И двете се очаква да бъдат пуснати за обществото в началото или средата на октомври в мрежата Ethereum.

Как да стартирате?

Първоначалната фаза на стартиране на проекта включва пускането на Copium Protocol Investor Pass, колекция от 10 000 NFT. NFT ще се продават чрез холандски търг на уебсайта на проекта и ще започват на цена от 3,5 ETH. Въпреки това, първите 2000 души, които се регистрират рано на уебсайта, ще получат гарантирано място на фиксирана цена от 3 ETH.

Средствата, генерирани от продажбата на NFT, ще бъдат използвани за надграждане на оборудването и инфраструктурата в съоръжението Copium Mining.

След пускането на Investor Pass, екипът ще внедри протокола за залагане Copium, който позволява на притежателите да залагат своите Copium Coin за висока доходност. Доходността ще варира в зависимост от времето за блокиране на залагането и притежателите на Investor Pass имат право на по-високи ставки от публичния процент на залагане.

Copium Protocol Investor Pass

Притежателите на NFT също получават следните предимства:

 • Ексклузивен airdrop от 10 000 Copium Coins на NFT
 • Ежедневно разпределение на 10 монети Copium, ако NFT е заложен
 • Възможност за залагане на монети Copium при по-висок процент в протокола за залагане Copium
 • Автоматично влизане в месечните раздавания на Copium

Вашият капитал е изложен на риск.

2. Ранно инвестиране в обещаващи нови монети – най-добрият метод за дългосрочна възвръщаемост

Може би най-добрият начин да правите пари с крипто в дългосрочен план е да инвестирате в най-добрите алткойни възможно най-рано. Както и сами се досещате, ако бяхте инвестирали в биткойн, когато дигиталната валута беше пусната за първи път през 2009 г., щяхте да платите по-малко от цент. По същия начин Етериум се търгуваше само на $0,75 за токен, когато токенът беше пуснат през 2015 г.

И двата гореспоменати проекта сега струват хиляди долари и впоследствие са генерирали значителна възвръщаемост.

Как да печелите пари от криптовалути с Tamadoge

Един нов алткойн, който привлича много внимание, е Tamadoge (TAMA). Това е meme монета, която обещава реална стойност и полезност на притежателите чрез притежаване на NFT. В същото време е забавна игра, с която може да се печели (play-to-earn игра).

Предварителната продажба на бета версията на TAMA вече разпродаде своето ранно разпределение и продължава да привлича огромен интерес в социалните мрежи, а сега предстои и масивно раздаване, което обещава да бъде едно от най-добрите и най-големите крипто еърдропове за 2023 г. Ние също така имаме и пълно ръководство за това как да участвате в $100 000 TAMA token airdrop.

Вашият капитал е изложен на риск.

Друг скорошен пример е Battle Infinity, който е един проект, който привлича вниманието както от основните медии, така и от социалните медийни канали. Тази платформа за крипто игри предлага уникална комбинация от типа игри – играй, за да спечелиш (P2E) и интеграция на NFT – всичко това в оживен виртуален свят.

Play-to-earn

Като една от най-добрите игри play-to-earn, която ще стартира тази година, Battle Infinity позволява на играчите да генерират награди чрез умел геймплей. Тези награди са обозначени в $IBAT – родния токен BEP-20 на Battle Infinity. След това потребителите могат да обменят тези $IBAT токени в други валути чрез функцията „Battle Swap“, интегрирана в екосистемата.

Как да печелите пари от криптовалути с Battle Infinity

Един от най-привлекателните начини, по които играчите могат да генерират награди, е чрез функцията за фантастични спортове на Battle Infinity, която структурира всички играчи в играта като NFT. Играчите не само могат да печелят $IBAT за високо място в лигата, но също така могат да се възползват от увеличенията на стойността на своите играчи, които се движат от представянето в реалния свят.

Проектът е одитиран от SolidProof.io и е проверен от KYC на CoinSniper – добавяйки ниво на легитимност, което е относително рядко при новите проекти. Предварителната продажба се разпродаде бързо, но скоро ще бъде на борси като PancakeSwap.

Tези, които се интересуват да научат повече за Battle Infinity, могат да го направят, като се присъединят към официалната група на проекта в Telegram.

Вашият капитал е изложен на риск.

3. Залагане и лихви – Можете да печелите пасивен доход от неактивни токени на крипто

Има две забележителни концепции на пазарите на криптовалути, които ви позволяват да печелите пасивен доход от неактивни цифрови токени, които притежавате. Първият е крипто залагане, което включва заключване на вашите токени за определен период от време, за да може това да помогне за валидиране на транзакции в блокчейн мрежи с доказателство за залог.

Примери за водещи мрежи за залагане са Cardano, Tron и много скоро – Ethereum. Най-важното е, че ще получавате лихвен процент, докато вашите токени са заключени.

Като имате това предвид, ако участвате в залагане на платформата eToro – няма да се изисква да спазвате минимален период на блокиране. Вместо това можете да изтеглите своите токени по всяко време.

Втората концепция, която трябва да имате предвид, когато се учите как да печелите пари от криптовалути по пасивен начин, е чрез лихвена сметка. В най-основната си форма крипто лихвените сметки работят по подобен начин на традиционната банка. Това е така, защото като депозирате вашите токени за криптовалута, ще ви бъде платен лихвен процент.

Как да печелите пари от криптовалути с aqru

Въпреки това, за разлика от залагането, вашите крипто токени няма да бъдат депозирани в интелигентен договор. Напротив, избраният от вас доставчик ще заеме вашите токени на тези, които трябва да заемат средства. И следователно, кредитополучателят ще ви плаща лихвен процент, докато токените се дават назаем.

Като цяло най-добрата крипто спестовна сметка на пазара в момента се предлага от Aqru. Тази реномирана платформа ви позволява да печелите 7% годишно от депозити в биткойн и етериум и 12% от стабилни монети като Tether.

Всички акаунти, предлагани от Aqru, са гъвкави, така че няма условия за блокиране. Освен това можете дори да депозирате средства във фиатни пари и да купувате криптовалута чрез приложението Aqru.

Вашият капитал е изложен на риск.

4. Дневен трейдинг – Можете да правите пари чрез търговия с двойки криптовалути

Един от най-доходоносните начини да правите пари с крипто е активното участие в дневна търговия. Въпреки това – има лека уловка – ще трябва да имате някакви основни знания за това как да анализирате цените, за да определите дали има вероятност въпросният токен да се повиши или понижи в стойността си. Ако можете да направите това, можете да правите и пари, търгувайки с крипто през целия ден.

Основната концепция при дневната търговия с крипто е, че ще търсите да се възползвате от краткосрочната волатилност. Освен това, опитните търговци на този пазар рядко ще задържат позиция повече от ден, ако изобщо го и направят. Целта е да отворите множество позиции през целия ден, правейки по-малки, но чести печалби.

crypto day trading

За да търгувате ежедневно с цифрови валути, трябва да намерите регулирана крипто борса, която отговаря на два основни критерия – ниски такси и поддръжка за много пазари. По отношение на първото, ако търгувате криптовалута през деня на борса, която начислява високи такси, ще се борите да превърнете този процес в полезен. Накрая вашите печеливши сделки могат да бъдат всъщност изядени от комисионни.

Например Coinbase таксува 1,49% на слайд – което означава, че тази такса трябва да бъде покрита, преди да можете да затворите сделката с печалба. eToro, от друга страна, е много по-конкурентен. Освен това eToro ви дава достъп до десетки водещи цифрови валути, така че никога няма да ви липсва възможност за дневна търговия.

Вашият капитал е изложен на риск.

5. HODLing – Инвестиране в криптовалути и HODL дългосрочно

Този метод от нашия списък с идеи как да печелите пари от криптовалути е може би най-добрият вариант за начинаещи. Това е така, защото HODLing – което е заигравка с термина „задържане“, просто се отнася до процеса на закупуване на криптовалута и задържане на токените в дългосрочен план. Това не се различава от закупуването на акции и задържането им за няколко години.

И като правите това, не е нужно да се тревожите за краткосрочни колебания на цените – особено когато инвестирате в стабилни и утвърдени криптовалути като Bitcoin и Ethereum. Например през май 2021 г.

Ethereum беше на цена от $4300 за токен. Само един месец по-късно цената на Ethereum падна до най-ниските стойности от $2100.

Как да печелите пари от криптовалути с hodling

Ако бяхте изпаднали в паника и бяхте продали вашите ETH токени, щяхте да имате загуба от приблизително 50%. Въпреки това, ако бяхте ангажирани с HODLing – до ноември същата година Ethereum се търгуваше на близо $4900 за токен.

Това е само един от многото примери. Ключовият момент тук е, че най-ефективният начин за инвестиране в криптовалута е чрез дългосрочна стратегия.

Още веднъж, за да използвате метода HODL за инвестициите си по възможно най-добрия начин, трябва да намерите подходяща борса. eToro отговаря на изискванията тук, тъй като можете да инвестирате в 60 водещи криптовалути само с $10 при такси, водещи в индустрията.

Освен това, този обмен е одобрен от съответните лицензиращи органи в САЩ и по този начин – вие ще можете да приложите HODL дългосрочно – безопасно и сигурно.

Вашият капитал е изложен на риск.

6. Крипто игри Play-to-Earn – Печелете награди с крипто игри

Когато мислите как се печелят пари от крипто, може да се изненадате да разберете, че това всъщност може да стане чрез играенето на игри. Не се заблуждавайте – пазарът на крипто игри „играй, за да спечелиш“ сега струва милиарди долари.

Има много вариации и видове заглавия в това пространство, въпреки че може би една от най-добрите крипто игри, които да обмислите да играете, е Decentraland.

Как да печелите пари от криптовалути с NFT

Най-просто казано, Decentraland предлага метавселена, която позволява на играчи от цял свят да създават виртуален аватар, да чатят с други хора и най-уместно – да купуват парцели земя. След като сте закупили парцел земя и сте изградили свой собствен проект за недвижими имоти, това се представя под формата на уникален NFT.

След това можете да продадете своето недвижимо имущество NFT на свободния пазар. Въпреки че тази концепция може да звучи пресилено, някои парцели земя в метавселената на Decentraland са продадени за милиони долари. Това означава, че като инвестирате рано, имате шанса да закупите NFT на възможно най-добрата цена.

Вашият капитал е изложен на риск.

7. Crypto Yield Farming и кредитиране – Генерирайте атрактивен APY за вашите криптовалути

Друг подходящ метод за начинаещи да правят пари с крипто в момента е чрез yield farming и кредитиране. Въпреки че и двете инвестиционни концепции ви позволяват да печелите лихва пасивно, те всъщност се отнасят до малко по-различни методи. Първо и най-важно, отглеждането на крипто се отнася до процеса на заемане на вашите неактивни токени на пул от ликвидност.

В по-голямата част от случаите вие ще осигурите така необходимата ликвидност на децентрализирани борси. Някои от лидерите на този пазар включват Pancakeswap и Uniswap съответно в блокчейн мрежите Binance и Ethereum. Когато депозирате средства в ликвиден пул, той често се заключва за минимален период от време.

crypto lending aqru

И докато токените са в ликвидния пул, ще ви се плаща лихвен процент. В много случаи колкото по-нова и по-малко ликвидна е дадена криптовалута, толкова по-висок е съответният APY, предлаган от пула. Когато става въпрос за кредитиране на крипто, това се отнася до същата концепция, която обсъдихме по-рано – доколко вие ще депозирате цифровите си токени в спестовна сметка.

И по този начин вашите токени ще бъдат заемани на тези, които желаят да заемат средства. Когато се занимавате с крипто кредитиране, важно е да изберете разумно предпочитаната от вас платформа. Това е така, защото винаги рискувате кредитополучателите да не успеят да се справят с условията.

Още веднъж, това е причината Aqru да се откроява – тъй като платформата заема крипто само на кредитополучатели от висок клас, които са били предварително проверени.

Вашият капитал е изложен на риск.

8. Faucets – Печелене на безплатна криптовалута чрез изпълняване на прости задачи

Уебсайтовете Faucets за криптовалута ви дават възможност да печелите безплатни дигитални токени, като изпълнявате задачи. В това пространство има много платформи и конкретните задачи, които трябва да изпълните, варират от един сайт до друг.

Например, някои платформи за крипто Faucets изискват да попълните captcha.

Как да печелите пари от криптовалути с faucets

Това е нещо, което може да се постигне от всеки – така че не е необходим предварителен опит. След това имате крипто Faucets, които идват под формата на мобилно приложение. Те често изискват да играете новостартиращи игри и когато завършите определени етапи, печелите безплатна криптовалута.

Важно е обаче да се отбележи, че предлаганите награди в платформите за крипто Faucets са малки. Всъщност в повечето случаи всяка задача, която изпълните, едва ще доближи криптовалута на стойност няколко цента.

Въпреки това не се изисква да депозирате пари. Затова Faucets ви позволяват да печелите награди по начин, по който риск изобщо няма.

9. Airdrops – токени за крипто, депозирани във вашия портфейл безплатно

Подобно на Faucets, airdrops ви позволяват да печелите безплатни токени за криптовалута, без да е необходимо да депозирате или харчите пари. Основната концепция тук е, че някои новостартирани проекти ще разпространяват собствените си токени директно в портфейлите на хората като средство за въвеждане на криптовалутата в обращение.

Това е за разлика от конвенционалната предварителна продажба и честно стартиране директно на борса за криптовалута. И като такъв, проектът няма да събере никакви средства, когато инициира airdrop. Въпреки че това може да звучи твърде добре, за да е истина, има много примери за airdrops, които оттогава са се превърнали в проекти за няколко милиарда долара.

crypto Airdrops

Ярък пример за това е Bitcoin Cash. Когато тази цифрова валута беше пусната през 2017 г., тя пусна своите BCH токени на всички адреси на крипто портфейли, които притежаваха биткойн. Това беше направено на база 1:1. С други думи, за всеки 1 притежаван биткойн вие бихте получили 1 биткойн в брой.

В друг пример, популярната криптовалута Stellar е пуснала милиони долари токени Lumens от стартирането на проекта през 2014 г. От друга страна, трябва да сте внимателни, когато получавате така случаен токен. Това е така, защото измамниците често създават и разпространяват безполезни токени на произволни адреси с намерения за изпомпване и изхвърляне (pump and dump).

10. DAO – Купете дял в децентрализирана автономна организация

В допълнение към метавселената и NFT, децентрализираните автономни организации (DAO) се очаква да имат значителна роля в бъдещето на криптовалутата и блокчейн технологията. DAO се отнасят за проекти, които са колективна собственост на общността и инвеститорите.

И за да станете частен собственик на DAO, просто трябва да притежавате съответния токен. Има много работещи крипто DAO и всеки проект е уникален и различен от следващия. Един такъв пример е Uniswap.

uniswap DAO

Този проект е дом на децентрализиран обмен. Той позволява на хората да купуват, продават и търгуват цифрови валути без присъствието на централизирана трета страна. Оттогава Uniswap стартира своята DAO криптовалута и по този начин – проектът е собственост на притежатели на токени.

И това означава, че всички печалби, генерирани от обмена на Uniswap, впоследствие се разпределят на тези, които притежават неговия DAO токен на пропорционална основа. Освен това, тези, които притежават DAO токен, имат думата как се управлява съответният проект. Това означава, че за да може един DAO проект да вземе решение за бъдещо развитие, първо трябва да премине към гласуване.

Най-добрите платформи за търговия и инвестиране в крипто

И така, след като обсъдихме 10-те най-добри начина как да печелите пари от криптовалути – сега трябва да обсъдим и подходящите платформи, които можете да обмислите за тази цел.

За да ви спестим безброй часове в проучване, най-добрите платформи за правене на пари от крипто разглеждаме в разделите по-долу.

1. eToro – Най-добрата платформа за крипто търговия

Споменахме eToro по-рано и има защо. Казано просто, eToro като цяло е най-добрата платформа за инвестиране и търговия с криптовалути. От решаващо значение, независимо дали търсите HODL криптовалута в продължение на много години или се ангажирате с краткосрочна стратегия за дневна търговия – eToro е идеален вариант.

Първо и най-важно, тази платформа е силно регулирана – така че можете да се ангажирате безопасно с пазарите на криптовалута. Това включва одобрение от регулаторите в САЩ, Обединеното кралство, Кипър и Австралия. eToro предлага близо 60 водещи криптовалути на своите повече от 25 милиона регистрирани потребители – така че можете лесно да диверсифицирате.

Някои от най-търгуваните криптовалути на уебсайта на eToro включват Bitcoin, Ethereum, XRP, Dogecoin, Shiba Inu, BNB и Cardano. И не можем да пропуснем и факта, че минималният размер на търговията е само $10. Така можете да се опитате да направите пари, без да е необходимо да рискувате големи суми капитал.

etoro review 2022

Минималният депозит за клиенти от САЩ също е определен на $10, така че това ще е подходящо за тези от вас, които са с ограничен бюджет. Също така споменахме по-рано, че eToro поддържа крипто залагане.

За разлика от други платформи за залагане в това пространство, eToro не изисква от вас да заключвате своите токени за минимален брой дни или седмици. Вместо това можете да изтеглите своите жетони по всяко време.

Как да ползваме еТоро?

eToro също ви позволява да правите пари от крипто чрез 100% пасивен характер в два водещи продукта.

Първо, можете да инвестирате пари в смарт портфолио, което се управлява от eToro. Има много портфейли, които се фокусират върху криптовалутите и вашата кошница от дигитални активи ще бъде ребалансирана и поддържана от ваше име.

Второ, ако харесвате идеята за дневна търговия с крипто, но нямате необходимото време или знания, eToro ви позволява да копирате позициите на опитен инвеститор като за подобни. Можете да получите достъп до платформата eToro онлайн или чрез нейното водещо крипто приложение.

Така или иначе, eToro позволява на клиенти от САЩ да депозират средства без такса чрез дебитна/кредитна карта, електронен портфейл или банков превод.

Какво харесваме:

 • Могат да се правят пари чрез HODLing или дневна търговия с крипто
 • Минималният депозит е само $10
 •  Депозитите в щатски долари се обработват без такса
 • Одобрени са от лицензиращи органи в САЩ, Европа и Австралия
 • Поддържат се близо 60 криптовалути
 • Печелене на лихва чрез залагане – без период на блокиране

Вашият капитал е изложен на риск.

2. Aqru – Най-добър вариант за крипто залагане, лихви и кредитиране

Ако харесвате идеята да печелите пасивен доход, Aqru като цяло е най-добрата платформа за правене на пари с криптовалута за тази цел. Както отбелязахме по-рано, Aqru е доверен сайт за крипто кредитиране, който предлага някои от най-конкурентните APY в това пространство.

За да повторим, вие ще спечелите APY от 7% за Bitcoin и Ethereum. Ако търсите още по-големи печалби, Aqru предлага APY от 12% за стабилни монети.

Към момента на писане това включва DAI, Tether и USD Coin. В допълнение към високата доходност, Aqru се откроява на този пазар, защото всичките му спестовни сметки са гъвкави.

Това означава, че можете да поискате да изтеглите вашите токени за криптовалута, когато пожелаете. Харесва ни и фактът, че вашите лихвени плащания се кредитират ежедневно във вашия акаунт в Aqru. След това можете да реинвестирате тези плащания обратно в спестовна сметка в Aqru, за да се възползвате от сложна лихва.

Когато става въпрос за започване на работа с Aqru, имате възможност да депозирате цифрови токени директно в платформата. Или, ако нямате под ръка криптовалута, можете също да финансирате акаунта си в USD, EUR или GBP.

Поддържаните методи на плащане включват банкови преводи и дебитни/кредитни карти.

Какво харесваме:

 • Печелене 7% годишно от депозити в биткойн и етериум
 • Стабилните монети носят 12% годишна доходност
 • Приемат се както крипто, така и фиатни депозити
 • Без условия за блокиране – възможно теглене по всяко време
 • Страхотна репутация
 • Едно от най-добрите места за печелене на лихва от Ethereum

Вашият капитал е изложен на риск.

Заключение

Този гайд за това как да печелите пари от криптовалути разглежда 10 доказани метода, които да изпробвате през 2023 г. Някои от най-добрите методи, на които се натъкнахме, включват спестовни сметки в криптовалути, игри „играй, за да спечелиш“, yield farming, залагане и дългосрочна инвестиционна стратегия HODLing.

Като цяло обаче най-добрият начин да правите пари чрез криптовалути е да инвестирате в обещаващи дигитални активи. И то такива, които все още са в самото начало на пътуването си по пътната карта.

По този начин често можете да инвестирате в токена на проекта на много изгодна цена. Най-добрите проекти за тази цел, които идентифицирахме, са два.

Единият е Tamadoge, нова meme монета с полезност, която предстои да стартира. Другият пък е Battle Infinity, революционен проект, базиран на метавселена, включващ NFT, механика Play-to-Earn (P2E) и богат виртуален свят.

Wall Street Memes (WSM) - Най новото meme

НАШАТА ОЦЕНКА

walls st memes
 • Общност от 1 милион последователи
 • Опит в NFT проекти
 • Предварителната продажба започна- wallstmemes.com
 • Събра $300.000 в деня на Продажбата
walls st memes